Home PACU SIRI 2 : KEMBARA VARSITI & KERJAYA, PACU KE SMK SEGALIUD, SANDAKAN, SABAH

SIRI 2 : KEMBARA VARSITI & KERJAYA, PACU KE SMK SEGALIUD, SANDAKAN, SABAH

by adminpacu

BANGI, Rabu – Hari yang ditunggu ramai telah pun tiba. Selama 2 hari Program Misi Kecemerlangan Pendidikan 2023-2024 bagi siri 2 ini telah pun berlangsung dengan jayanya di SMK Segaliud, Sandakan, Sabah baru-baru ini. Program ini telah dibuat pada 24 Jun 2023 hingga 25 Jun 2023.

Program yang dijayakan ini adalah hasil kerjasama bersama Relawan Muda ISMA (RMI) dengan tajaan Yayasan Telekom Malaysia (YTM) yang turut dibantu oleh Pusat Kecemerlangan Pendidikan Ummah (PACU). Alhamdulillah seramai 85 orang pelajar tingkatan 5.

Antara slot aktiviti yang telah PACU sampaikan selama 2 hari ini adalah Slot Teknik Membina Heartset Pelajar Menempuh SPM, Teknik Mindset Pelajar Cemerlang, 7 Teknik Yang Perlu Dikuasai Oleh Pelajar, Teknik Membuat Nota, dan Pemantapan Dalaman Pelajar Untuk SPM.

Pada hari Ahad pula, program diteruskan dengan slot Inner Peace dan pembentangan daripada pelajar. Selesai sahaja pembentangan, program diteruskan dengan majlis penutup dan bersurai pada tengahari.

Alhamdulillah 2 hari yang penuh dengan aktiviti. Syabas dan tahniah diucapkan kepada semua yang terlibat untuk program ini. Turut hadir semasa majlis penutupan ialah Cikgu Carol, warden sekolah dan PEMBINA Sabah. Semoga program ini akan terus memberi manfaat buat pelajar-pelajar yang terlibat.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.