Home Darul Insyirah Free Market santuni 200 orang penduduk

Free Market santuni 200 orang penduduk

by adminpacu

Free Market santuni 200 orang penduduk

Bangi, 25 Ogos , Ahad – Pusat Kecemerlangan Ummah (PACU) telah mengadakan program jualan Free Market dan Klinik Al-Fatihah bertempat di Dewan Pangsapuri Seri Cempaka Council Homes Seksyen 16, Bandar Baru Bangi.

Program yang berlangsung seawal jam 8.00 pagi hingga jam 1.30 tengahari ini membuka peluang kepada masyarakat setempat memiliki barangan asasi dan barang keperluan pada harga yang rendah.

Program ini juga turut menyasarkan objektif sebagai medan jalinan hubungan antara penduduk PPRT Seksyen 16 dengan wakil dan PACU.

Kempen Klinik Al-Fatihah yang dimuatkan bersama dalam program ini memberi peluang kepada masyarakat memeriksa bacaan surah Al-Fatihah yang menjadi antara rukun solat.

Sekurang-kurangnya seramai 200 orang penduduk mendapat manfaat daripada program ini. Menarik lagi, apabila pengisian dan aktiviti turut diadakan. Selain klinik Al-fatihah, CEO PACU Ustaz Hanafi Md Muidnudin turut mengambil kesempatan menyampaikan perkongsian berkaitan Erti Kemerdekaan ‘Ini Negara Perjuangan’, pameran I-Backyard Science dan Projek Tuisyen Ummah dan pemeriksaan kesihatan oleh Klinik Az-Zahran,Bangi turut diadakan.

Laporan oleh ;
Najwatul Syuhada binti Basri
Pelajar Latihan Industri PACU,
Sarjana Muda Pengajian Alquran dan Assunah,
Universiti Kebangsaan Malaysia.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.